fbpx

Tutvustame QR koodi võimalusi tagasiside kogumiseks.

Tutvustame QR koodi võimalusi tagasiside kogumiseks.
Jens Poldre

Tutvustame QR koodi võimalusi tagasiside kogumiseks.

Digitaalsed küsitluse meetodid (e-mail, SMS, URL-link) saavad tavaliselt kõrgeid vastamissagedusi ja kvaliteetseid vastuseid kahel põhjusel: nad on kasutajasõbralikud ja ajastatud nii, et kliendikogemus on veel värske. QR koodi küsitlused mida Survease nüüd pakub, toob need samad positiivsed aspektid päris maailma. Uue lahenduse abil on varasemast lihtsam koguda tagasisidet koheselt peale kliendikogemust.

Oletame näiteks, et Sul on füüsiline kauplus ja soovid koguda ostu sooritanud klientide tagasisidet. Selleks ei ole vaja teha midagi muud kui printida QR kood ostutseki tagaküljele. Proovi skanneerida allolevat QR koodi, et lahendust ise proovida.

Või oletame, et oled just lõpetanud esinemise seminaril või koolitusel ja sooviksid teada publiku arvamust? Mis oleks parim viis koguda tagasisidet koheselt ja sealsamas? Sa võiksid lisada esitlusele küsitluse lingi, aga sel juhul peaksid osalejad selle (ilma vigadeta) veebilehitsejasse trükkima. Aga kui Sa lisaksid oma esitluse slaidile hoopis QR koodi, ei peaks kuulajad muud tegema kui suunama enda telefonikaamerad koodile ja vastama asuma.

Kasutades QR koodi, on võimalik koguda kohest tagasisidet olukordades, mil seda muidu oleks teha raske või võimatu. Selles blogipostituses räägime kõigest mida QR koodi kohta teadma peaksid ja kuidas QR koodi küsitlused enda kasuks tööle panna.

QR koodi lühiajalugu ja nende populaarsus

Mis see QR kood ikkagi täpsemalt on? QR kood on akronüüm sõnadest – „quick response code“. Oled neid kindlasti varem märganud, neid on vahest näiteks tootepakenditel või reklaamidel. Neid skanneerides avaneb tavaliselt veebilehekülg või siis telefoni rakendus.

QR kood leiutati aastal 1994 jaapanis et jälgida tootmisprotsesse, hiljem on need leidnud laialdast kasutamist makselahendustes, reklaamimeedias ja nüüd siis ka kliendi küsitluste levitamiseks.

Aga kas QR kood on ikka veel kasutusel? Jah, tegelikult on küll. Alguses ei võetud seda lahendust kuigi ruttu omaks. Seda põhjustas asjaolu, et nende lugemiseks tuli alla laadida eraldi rakendus. Tänapäevased Android ja iOS telefonide kaamerad on aga piisavalt targad, et neid ise ära tunda, niiet rakendust pole enam vaja kasutada. QR koodi kasutamine näitab üldist kasvutrendi, statistikat selle kohta saab uurida siit

QR koodi küsitlused

Suure tõenäosusega ei kasuta kliendid Sinu ettevõtte teenuseid ainult virtuaalses maailmas, siin tulebki QR koodi küsitlus appi. Juhul kui puuduvad kliendi kontaktandmed, siis polegi võimalik nendeni muul viisil jõuda. Füüsilises ruumis toimunud kliendi-ettevõtte vahelise kogemuse tagasiside kogumiseks on QR kood hea lahendus mida tasuks kindlasti kaaluda. Kuigi küsitluse URL aadressi saab alati ka välja trükkida, siis on QR koodi kasutamine kliendi jaoks mugavam. Kuigi QR koode saad ka ise vastava tööriista abil genereerida, aitab Survease meeskond koodi loomisel juhul kui seda vajama peaksid.

QR koodi küsitluste näidised

Mõnest kasutus võimalusest oleme juba rääkinud, allpool kirjeldame detailsemalt kuidas saate QR koodi enda kasuks tööle panna.

Toote või kliendikogemuse tagasiside

Kuna QR kood on väga mitmekülgsete kasutusvõimalustega, saad neid hõlpsasti kasutada kliendikogemuste kogumiseks kohe kui see aset leiab

  • Trükitud ostutsekid: lisa QR kood tseki lõppu, et klient küsitlusele suunata
  • Viidad ja sildid: trüki QR kood flaierile mida jagada üritustel või lisa QR kood kohta kus kliendid sinu ärist lahkuvad
  • Menüüd: restorani omanikud saavad koodi trükkida menüüle, siis saavad kliendid jätta tagasisidet toiduvaliku või teeninduse kohta
  • Montaaži juhised: näe reaalajas kas klientidel on raskusi toote kokkupanekul. Kui nende kogemus on negatiivne, saad tagasiside abil täiustada toodet või täpsustada juhiseid
  • Toote pakend: lisa QR kood pakendile, et saada üldist tagasisidet toote kohta

Proovi ise järgi

Allpool on näidis, milline võiks näiteks välja näha ostutseki tagakülg. Skanneeri telefonikaameraga näidist, et küsitlust kohe proovida:

Reklaamtrükised ja turundusmaterjalid

Trükitud reklaamid saavad tähelepanu ainult hetkeks. Kui Sul ei õnnestu saada kohest tagasisidet, kaotad võimaluse teada saamaks kas kliendid suhestuvad reklaamituga või mitte.

Siin on mõned kõige levinumad trükitud reklaamid mis võiksid QR koodi tagasisidest kasu lõigata:

  • reklaamid ajalehtedes ja ajakirjades
  • jaemüügi poodide kataloogid ja reklaamlehed
  • reklaamid ühistranspordis ja ühistranspordi peatustes

Elu- ja äripindade haldajad

QR koodid on hea vahend ka äripindade või suuremate kortermajade haldamiseks. Miks mitte paigaldada QR kood avaliku tualettruumi seinale mille kaudu on võimalik anda tagasisidet puhtuse kohta või siis hoone trepikotta, et monitoorida elanike rahulolu. Mida rahulolevamad on Sinu kinnisvara kasutajad, seda vähem pead aega kulutama uute üürnike leidmisele.